Fiktivní rozhovor reportéra Zoubka s profesorem Sedelmayerem, zubař Brno, zubní Václavská Brno. Zubní ordinace Brno.

02.08.2009 20:08

Profesor Sedelmayer pracuje na Univerzitě Hamburk, je velkým popularizátorem orální hygieny, jeho obrovský přínos však spočívá  v síle jednoduchosti, s níž vysvětluje často složitá fakta, a praktičnosti jeho myšlenek. Z jeho postřehů se dostal na svět kartáček Curaprox Ultrasoft, vymyšlený českým profesorem, vyráběný v cizině.

Vážení návštěvníci našich stránek, přinášíme Vám rozhovor s profesorem Sedelmayerem.Textu je nemnoze, neboť pan profesor už utíkal na další konferenci.

Reportér Zoubek (RZ): "Pane profesore, jak byste shrnul jednou větou Vaši filosofii?"

Profesor Sedelmayer (PS): Mile rád, jednou větou říkám: Čistý zoubek Vám neonemocní.

RZ: Pane profesore, je o Vás známo, že dovedete vysvětlit problémy jednoduchou formou, co byste poradil na otázku, jak dlouho si čistit zuby?

PS: Jednoduše bych odpověděl, čistěte si zoubky dokud nebudou úplně hladké, nebo snad myjete nedělní oběd tak, že si nastavíte stopky a když zazvoní dvě minuty, tak prohlásíte zbytek nádobí za umyté? No vidíte a přitom s vlastním chrupem to tak děláte.

RZ: Co Vás vedlo k designu kartáčku Cupraprox Ultrasoft?

PS: Chtěl jsem vymyslet kartáček, se kterým by byla radost si zuby čistit, kartáček, se kterým by se všichni naučili snadno čistit. Pokud mi někdo vytýká, že je příliš krátký, odvětím mu: A vy, když přijdete z venčení pejska se zablácenými boty, čistíte obě boty zároveň? Ne, a svoje zoubky byste měl mít radši než boty. A když mi někdo řekne, že je přiliš měkký, pak se ho zeptám, zda by lépe zametl jemný poprašek březovým pometlem nebo smetáčkem, každý to pochopí a to je prima, ne?.

RZ: Řeknete nám něco na závěr? Za čtenáře Vám přejeme hodně dalších úspěchů.

PS: Děkuji za přání, všem mladým lidem bych poradil: Čistěte si zoubky rádi, je to jako s karosérii nového auta, necháte-li ji brzy zreznout, budete už jenom do konce záplatovat a záplatovat, opravovat a lepit něco, co nemuselo nikdy být.. Nebo se o ní budete starat, správně udržovat, rez se nikam nedostane a všichni jen uvidí krásnou karosérii.

Zpět