Jak na zubní kámen, zubař Brno, zubař Václavská Brno, stomatolog Staré Brno, zubní ošetření děti, dr. Karel Denk, mudr.karel denk

08.10.2009 01:49

Vlevo vidíme dolní zoubky se zubním kamenem, na pravém už volně dýchají.

Dobrý den, spojení "zubní kámen" představuje pohodlný eufemismus. Můžeme říkat, že zubní kámen je přirozený, že můžeme mít pasty či ústní vody, jejichž účel je zubní kámen odstraňovat, že pacient trpí na zubní kámen a podobně. Pravdou však je, že zubní kámen není nic jiného než dlouhodobě mineralizovaná špína. Zní to nemile? Je to nepřibarvené? Ano je, ale taková je pravda. Zubní kámen vzniká na určitých místech, zejména, kde ústí slinné žlázy, špatná technika čištění umožňuje usazovaní plaku, naše zoubky jsou omývány slinami s obsahem minerálů, což potřebují, minerály je zpevňují a činí je tak mnohem odolnějšími, bohužel však mineralizuje i organická hmota plaku a pak nám vzniká zubní kámen, který je často ostrý jako žiletka, působící přerůstání dásní a úbytek kosti v procesu parodontitidy.

Co s tím? Řešením je odstranění zubního kamene ultrazvukovou koncovkou, zvládnutí správné techniky čištění, a pravidelné odstraňování plaku zubním kartáčkem, jemným a hustým :) , což má každý člověk plně ve své moci. A to je vše. Je to jednoduché, snadné, zubního kamene vzniká méně a méně či už vůbec a hlavně to funguje.

 Po rozkliknutí se Vám obrázek zvětší v novém okně:



Podívejte se na videa ze stránek Curaden.ch, jak si pěkně čistit chrupíky :)

Zpět